Avigon är en skapelse av Clockwork skapad av Pulsifer, som ser ut som en galen forskare men jämför sig med Gud. När hon levererar sina skapelser till olika adelsmän måste hon navigera i en komplex webb av status och konkurrens. Avigon demonstrerar toppen av Pulsifers kreativa geni, men för att behålla sin position i domstolen begår hon Avigon till strider som hon inte tror på.

I Avigon: Gods & Demons hålls Clockworks i ett nöjespalats, skyddat från dem som skulle skada dem men också från att ha något val eller ansvar. Avigon har liten respekt för sin herre och mindre för sin egen ovilja att agera på hennes tvivel. Hon kämpar för erkännande som person, men hon kommer att följa order. Fortfarande finns det en attraktion att vara säker, även om man är en slav. Slutligen lämnar hon för att söka efter sin plats i världen.

Längs vägen möter hon en mängd människor. Som oskyldig vet hon ännu inte hur man skiljer kärlek från att bry sig från besittning. Hon riskerar också att bli nedslagen, en bokstavlig version av depressionen som vi alla kan känna när vi är ensamma och osäkra. Vissa händelser antyder också en tendens att förstöra de vi tror att vi älskar. I slutändan lär Avigon att kompromissa och acceptera positiva effekter av en situation som hon kan ha missförstått, vilket gäller en hårt slitna självacceptans.

Introduktionen, av Voltaire (oh my goth!) Ringer konststilen goth-meets-anime, vilket är korrekt. Världen väl etablerad är vackert kylig, med avlägsna figurer. Folket är mycket mer robotiska än skapelserna, i en återspegling av hur fångade de är i sina små kämpar och meningslösa rankningar. Denna avlägsenhet bidrar till känslan av en avlägsen plats, med olika regler, samt att efterlikna huvudpersonens känslomässiga tillstånd.

Konstnär och adapter Jimmie Robinsons linjer är bedrägligt enkla och använder ett minimum av detaljer för att helt omfatta figurer som är fantastiska eller skrämmande eller underhållande eller fantastiska, som berättelsen kräver. Hans arbete är så fullbordat att det krävs mycket uppmärksamhet för att inse hur begåvad han är och hur mycket skicklighet som visas.

Jag blev chockad över att gradvis märka att majoriteten av karaktärerna är kvinnliga. Det är inte avgörande för historien att Avigons designer är en kvinna, men det är intressant att se hur könet båda inte spelar någon roll och ger en stor kontrast till så många andra manliga tunga serietidningar.

I jämförelse med den tidigare, kortare versionen, har den utökade boken mycket mer detalj, vilket gör inställningen mycket mer komplex, komplett och betydande. Mycket fler karaktärer ger mycket fler lager av interaktion och mycket mer insikt i hur en mängd olika varelser diskuterar denna värld. Det är inte längre bara Avigons berättelse, och det större utrymmet som är tillgängligt möjliggör mycket mer nyanserad utveckling inom plot och karaktär.

Dela detta:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterade inlägg:

Warner fortsätter Line of R-rankade tecknade filmer med Konstantin: City of DemonsConstantine: City of Demons utvidgar CW Seed-animerade shorts till en animerad film. Här är plotbeskrivningen: Ett decennium efter ett tragiskt misstag, familjemannen Chas och ockultdetektiv John Constantine avsåg att bota Chas dotter Trish från ett mystiskt övernaturligt koma. Med hjälp av den mystiska …

Konstantin: City of Demons: The Moviethe nyaste ursprungliga DC -universum Animerad film är en slags uppföljning till Justice League Dark, med tanke på att den spelar John Constantine och utforskar magi och demoner, men Konstantin: City of Demons: The Motion Picture är förmodligen bättre sett som en prequel eller till och med en ursprungshistoria. Det finns inga superhjältar här, …

Justice League DarkJustice League Dark har ett lovande koncept men utför det halvhjärtat och vänder en check till den magiska användningen av DCU till bara en annan superhjältestil. När filmens bild öppnas börjar människor se demoner. Försvarar sig själva attackerar människorna, men demonerna är verkligen andra människor. Det är en verkligt hemskt …