2020 har tagit nya album av Public Enemy, en av grundläggande förfäder för rapmusik och Jungle Brothers, som hjälpte till att skapa och etablera modersmålet (Bäst känd för att producera stam som heter Quest och de la Soul).

Så, hur går de?

Låt oss börja med de mest överraskande av de två. Jungle Brothers debuterade i slutet av 80 -talet med sitt seminalalbum, Straight Out The Jungle – ett mästerverk i eran. De släppte ungefär ett år fram till 2005, då de försvann. Så att få ett nytt album nu, 15 år senare, var en chock. Men på ett bra sätt. JBS låter ganska nära det de gjorde när de lämnade oss. Deras låtar är fortfarande beat-fokuserade, snabbt rörande danslåtar med en känsla från 1990-talet. En del av lekfullheten är borta, ersatt med en stark nostalgisk känsla. Det här albumet kommer inte att göra dem till några nya fans, men för de av oss som har varit nere sedan början är det en rolig återgång till form.

Och nu vidare till den nya utgåvan av Chuck D och vänner. Att etablera offentliga fiendens referenser är helt onödiga. Det finns helt enkelt ingen rapgrupp som någonsin har varit mer inflytelserik. Enskilda rappare har varit, säker, men en grupp? P.e. är huvud och axlar över resten när det gäller deras räckvidd, inflytande och, säkert, livslängd. Och en del av orsaken har varit deras skicklighet på hype och musikpolitik.

Det här nya albumet började med falska nyheter-seeded av Chuck D själv-att säga den smaken som Flav hade sparkats ut ur gruppen, med planen att omformas offentligt på Coachella. Men covid-19 skruvade upp det. Chuck har i princip medgett att det var ett stunt – även när hans eget nya album fördömer samma beteende från andra på Born Woke, med linjen: “Se genom hoaxen, skrattar inte åt dina skämt.” Linjen levereras av Jahi, den nyaste medlemmen i gruppen, som delar de flesta låtar, vers för vers, med den legendariska Chuck D. Och, ja, Flav är också här – servering som hype man på “Mat som en maskingevär, ”Som faktureras som” med offentliga fiender. ” Och vi får höra att han kommer att vara med på nästa Public Enemy -album, som kommer i juni. Eftersom detta album släpptes under namnet “Fiendens radio” och inte P.E.

Beats är mycket bekanta, innehållet är tufft och politiskt – detta är vintage offentliga fiende (oavsett gruppens namn), och det bästa Chuck och företaget har lagt ut på minst ett decennium.

Högt räcker inte med fiendens radio