Denna publicering lämnas in under:

Hemsida höjdpunkter,
Intervjuer såväl som kolumner

Robert Greenberger

av Robert Greenberger

Star Comics: World Terry – The Total Collection

En återkommande klagomål eftersom födelsen av den direkta försäljningsmarknaden har varit säljare inte har komiker på startnivå för barn. I början av 1980-talet försökte Marvel ta upp frågan med Star Comics, ett barnvänligt avtryck. Det hjälptes av den tidigare Harvey Comics -redaktören Sid Jacobson efter ett erbjudande mellan Marvel och Harvey för att ta över den sistnämnda linjen med titlar som kollapsade såväl som Harvey gick ut från företaget 1982. Star introducerade två år senare, en blandning av licensierade som Såväl mycket mer betydande för Marvel, originalverk – topphund, World Terry, Royal Roy, samt Wally Wizard – tänkt av Jacobson. Även om det huvudsakligen har glömts har aptiten för all-age-priset bara vuxit så, kommer i våren Star Comics: World Terry-den totala samlingen, inklusive alla tolv nummer.

Planet Terry #5

Serien var främst skriven av Lennie Herman såväl som Stan Kay, som var decennier långa yrkesverksamma i Harvey’s Richie Rich, Casper samt andra verk. Jacobson när det sades: “Den finaste författaren jag någonsin har förstått var Lennie Herman … den roligaste killen jag någonsin har känt.” På samma sätt som komponerade för detta var Funnyman Dave Manak, som bröt in under 1970 -talet samt arbetade som författare, konstnär samt till och med redaktör för DC och/eller Marvel.

Att illustrera partiproblemen var Warren Kremer, Finest höll i åtanke för sina Richie Rich, heta saker biten djävulen samt stumbo jätten, med färgning hanterad av Vinnie Colletta.

Young Terry är på jakt efter att hitta sina saknade föräldrar. De är officerare ombord på områdesvarpen, liksom Terry introducerades oavsiktligt i rymden. Hans föräldrar trodde att han död, sorgade och fortsatte med sina liv, oinformerade Terry skurar kosmos för att upptäcka dem. Den optimistiska Terry upptäckte Robota på en skräppost utöver den starka, grönskalade främmande omnus och utvecklade en ny typ av familj.

Planet Terry #2

Varje kapitel visar såväl Terry som företag som gör framsteg, verkligen blir bättre för att upptäcka sina föräldrar och återförenas. Vid en färg blev Terry förskräckt över att föreställa sig att hans pappa verkligen kan vara kosmisk kriminell skadedjur. Även om serien avbröts innan det glada återföreningen kan berättas, kan du åtminstone få en känsla av framsteg, en sällsynthet för barns serier. Det fanns antydningar om andra berättelser att berätta, lura saker ombord på området varp samt andra trådar som planterades för framtiden.

Istället fick varje fristående berättelse dem uppleva äventyr, tillfredsställa nya kompisar samt fiender samt erbjuda massor av erfarenhet för de yngre läsarna. Vi får till och med tillfredsställa Vergins äkta son, huven (inte Marvel -skurken).

Mer än så utvecklades Terrys klädsel för att eko de plagg som Kree använde, vilket potentiellt binder denna barns serie till den större Marvel -världen men den utsattes aldrig uttryckligen under den preliminära körningen.

Planet Terry #12

Medan vissa stjärnbjudanden var mindre än original (Royal Roy avbröts efter sex problem när Harvey hotade att vidta rättsliga åtgärder mot för att vara lika likadan Richie Rich), hade World Terry en studs och överklagande som gjorde serien behaglig att läsa . Science Fiction -premisset innebär att det inte dateras så fruktansvärt som andra serier och borde producera rolig läsning med dina barn eller de som stannar unga i hjärtat.

För kontinuitetsbufféer borde du notera att Terry, Top Dog, Royal Roy såväl som Wally Wizard kan upptäckas i 2009: s X-Babies samt sedan Terry började dyka upp i Drax med början med problem nr 6.