Denna publicering lämnas in under:

Hemsida höjdpunkter,
Intervjuer såväl som kolumner

Women of Marvel Coipel Cover

av Robert Greenberger

Marvel Comics har tillbringat mycket av detta år med fokus på de kvinnliga hjältinnorna i deras ständigt växande universum. Mycket första var det Slick Magazine med artiklar såväl som omtryck från januari, som jag komponerade för. Sedan dess har det varit The Woman Comics såväl som Her-Oes-miniserier samt en ärlig-till-godhet Great Black Widow kontinuerlig serie.

I sommar ser Marvel dock tillbaka en sista gång med Women of Marvel: firar sju decennier omnibus. Den mammut 1160 -sidsboken kommer att handla för $ 125 men du får en äkta undersökning av exakt hur heroiska kvinnor avbildades med åren såväl som det gör en fascinerande titt på Marvel på ett nytt sätt.

Tillbaka under de aktuella dagarna var hjältinnorna kostymade do-gooders som inte hade provocerande klädsel eller utnyttjade sitt kön för att lösa brott samt få de fattiga killarna till rättvisa. I huvudsak var de helt enkelt funktionsförändringar, liksom att det inte modifierades eftersom 1950 -talet dök upp såväl som kvinnliga anmärkningsvärda leder praktiskt taget försvann. I mitten av 1940-talet motverkade dock i rätt tid Archie Andrews med en mängd tonåriga kvinnor, särskilt Mille designen (Stan Lee/Dan Decarlo-åldern ber om att samlas in).

Det fanns värdefulla få erfarenhetshjältar under 1950 -talet, särskilt Lorna of the Jungle, som tyvärr är frånvarande från den här boken.

Den här boken erbjuder solo-exploater av den underbara Wasp som introducerades i Tales to Astonish #44 (ingår inte) samt kort hade en solo-funktion, som ingår, från problem #51-58. Hon var en socialit som slutade vara en hjältinna för att vara nära sin pojkvän Hank Pym såväl som det är allt du behövde för att förstå då; Hennes sanna karaktär strålade inte med fram till många år senare.

Intressanta kvinnor som visas med regelbundenhet eftersom varje serie tog tag i Marvel-världen men denna volym lustar rampljuset på olika karaktärer, troligen den enda gången du kan ha totala körningar av nattsjuksköterska, katten, samt Shanna the She-Devil . De introducerades samtidigt på 1970 -talet eftersom kvinnors lib var i full blomma såväl som ett antal kvinnliga författare såväl som konstnärer rekryterades för att ge sina talanger utan industriell framgång.

Vi får se exakt hur några av dessa kvinnor växte och utvecklats förutsatt att berättelserna som tillhandahålls här. Det allra bästa exemplet skulle vara Patsy Walker, som gick från tonårshumor som leder till hjältinnan Hellcat såväl som hennes skift täcks i fyra poster. Vi doppar också en tå i Teen Humor -linjen med Millie #100, som saknar skimmer från de tidigare Lee -dagarna.

Fans kommer att behandlas med ett antal bit sett grafiska romaner i full längd inklusive den då Reviled Dazzler filmen.

Women of Marvel Fradon Cover

Med över 1000 sidor såväl som massor av berättelser behandlas du med ett brett sortiment av komponerande talanger inklusive Lee, Roy Thomas, Gerry Conway, Tony Isabella, Dwayne McDuffie, Jim Shooter, samt David Michelinie. Den tidigaste sammansättningen av Jean Thomas, Carol Seuling samt Linda Fite visas på samma sätt. Konstnärligt finns det ett ännu högre räckvidd med Ramona Fradon, Jack Kirby, Mark Bright, Stan Goldberg, Larry Leiber, Werner Roth, Bob Brown, George Tuska, Win Mortimer, utgifterna Sienkiewicz, Greg Larocque, såväl som så.

Sammantaget finns det några intressanta berättelser som är värda att läsa om såväl som en hel del engångsföretag, men berättelserna som verkligen utforskade karaktärerna i Marvels kvinnor är frånvarande. Ingenting med vidtar rättsliga åtgärder mot storm såväl som hennes 1970-talsproblem över självförtroende eller Scarlet Witch är som för Android-visionen eller romantiken som var Peter Parker samt Gwen Stacy (och en GN som förtjänar inkludering här). Ändå är detta en fantastisk tidskapsel som är värd att läsa.

Konstigt nog erbjuder Marvel också den här månaden två handelspackningsvolymer med liknande titlar men ganska olika innehåll med den allra första volymen med fokus på allra första uppträdanden samt volym två är ett mer annorlunda sortiment. Beställ inte de som tror att du får omnibus i ett mer ekonomiskt format.

Tecken ingår:

GETING
Tales to Astonish #51-58

Underverk flicka
X-Men #57

NATTSKÖTERSKAN
Night Nurse #1-4

Katten/tigra
Cat #1-4
Marvel Team-Up #8
Gigantiska varelser nr 1
Marvel Premiere #42

Shanna
Shanna the She-Devil #1-5
Ka-Zar: Lord of the Hidden Jungle #2

Black Widow/Shanna (#111)
Daredevil (#108-112)

SVART ÄNKA
Förundras två-i-ett #3

Bländare
Marvel Graphic Book #12

Storm/Tigra/She-Hulk/Wasp
Marvel Graphic Book #16

Honnör
Marvel Graphic Book #18

Eldstad
Firestar #1-4

Honnör
Sensationell She-Hulk: Ceremoni #1-2

Captain Marvel
Captain Marvel (1989) #1
Captain Marvel (1994) #1

Millie
Millie Designen #100

HellcaT
Patsy samt Hedy årlig nr 1
Solo Avengers #9
Marvel Comics Cerurs (1988) #36
Marvel Fanfare #59.